RM Classic Trunk Base on Vintage??

Discussion in 'Indian Motorcycle General Discussion' started by TheBru, Dec 1, 2019.

  1. TheBru

    TheBru Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2017
    Messages:
    209
    Likes Received:
    913
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Westminster, Co
    Will it work??? I bought a RM leather trunk. I have a line on a RM Classic Trunk Base. I believe the Classic used the same bags as the Vintage so I'm thinking the spools should work. The base comes with spools also. If I have to change spools that's OK. Cannot find much info because they don't make them anymore.
     
    #1 TheBru, Dec 1, 2019
    Last edited: Dec 1, 2019
    sidecarsam likes this.
  2. Baldhead_J

    Baldhead_J Gold Member
    Original 111

    Joined:
    Jul 29, 2016
    Messages:
    6,560
    Likes Received:
    14,994
    Trophy Points:
    8,193
    Sounds right to me.
     
  3. Alpal

    Alpal Gold Member
    Supporter Original 111

    Joined:
    Aug 5, 2016
    Messages:
    10,123
    Likes Received:
    22,497
    Trophy Points:
    8,193
    Location:
    Burtland (New Zealand)
    when all else fails use a bigger hammer,.......
     
  4. doublej

    doublej Bronze Member
    Supporting Vendor Original 111

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Messages:
    1,302
    Likes Received:
    2,404
    Trophy Points:
    1,193
    Location:
    SC
    I believe the spacing between the spools is the same, but the spool size is slightly different. Pretty easy fix....good luck- John
     
    sidecarsam, JayFL459 and Baldhead_J like this.
  5. Baldhead_J

    Baldhead_J Gold Member
    Original 111

    Joined:
    Jul 29, 2016
    Messages:
    6,560
    Likes Received:
    14,994
    Trophy Points:
    8,193
    Wait...wait...

    I just re-read this. The answer may be based on the model year. Roadmasters have Chieftain spools, but all the spool diameters are the same now. Vintage spools would have been the smaller diameter.
    The Roadmaster Classic may have had the same spool diameter as a regular Roadmaster with bags made for it. I say this cuz I've never heard of a Vintage with other bags than original on it, even though all those leather issues were a thing in 2015/16.
    I'd check the part numbers. It's not a big deal to mod spools, you just need to know.
     
  6. sidecarsam

    sidecarsam Gold Member
    Supporter Original 111

    Joined:
    Jul 28, 2016
    Messages:
    7,388
    Likes Received:
    21,858
    Trophy Points:
    8,193
    Location:
    Helena, Montana
    It will work. The only thing is you might have to swap out Spools which is a very easy thing to do.
     
    TheBru, Warlock and Alpal like this.
  7. redsky

    redsky Active Member

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Messages:
    61
    Likes Received:
    149
    Trophy Points:
    43
    Please post pics as I am considering this on my Vintage.
     
  8. TheBru

    TheBru Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2017
    Messages:
    209
    Likes Received:
    913
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Westminster, Co
    Well I got the trunk today...Will post when all done. Got a line on a base.
     
    Baldhead_J likes this.
  9. TheBru

    TheBru Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2017
    Messages:
    209
    Likes Received:
    913
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Westminster, Co
    RM Classic base is on it's way. This is made specifically for the leather trunk. So if the bags are the same as Vintage bags, I am hoping this base will fit right on.
     
  10. Baldhead_J

    Baldhead_J Gold Member
    Original 111

    Joined:
    Jul 29, 2016
    Messages:
    6,560
    Likes Received:
    14,994
    Trophy Points:
    8,193
    You might want to order RM Classic spools. The part numbers seem different.

    Screenshot_20191204-184301_Chrome.jpg
    -VS-
    Screenshot_20191204-184705_Chrome.jpg
     
    sidecarsam likes this.
  11. TheBru

    TheBru Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2017
    Messages:
    209
    Likes Received:
    913
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Westminster, Co
    I didn't find that but thanks for the research. The rack is brand new, still in box. It comes with spools. Don't know what they might be for, but it shipped out from Arizona this morn so I should get it fairly quick. Here's what the mounting kit looks like.
    spools.jpg
     
  12. Baldhead_J

    Baldhead_J Gold Member
    Original 111

    Joined:
    Jul 29, 2016
    Messages:
    6,560
    Likes Received:
    14,994
    Trophy Points:
    8,193
    Those appear to be the plastic sleeves (covers) that go over the spools.
     
    sidecarsam likes this.

Share This Page